Venture capital

Bedrijven die niet over de financiële middelen beschikken om hun eigen groei of ontwikkeling te financieren en waarvan de activiteiten door een bank of andere kredietverstrekkers als te risicovol worden beschouwd, hebben eigen vermogen nodig om hun potentieel te kunnen verwezenlijken. Venture capital is er in veel verschillende soorten en maten. Van individuen die een paar honderdduizendeuro nodig hebben om een nieuw spel te ontwikkelen, tot life sciences bedrijven die tientallen miljoenen nodig hebben om een geneesmiddel te ontwikkelen.

Wij adviseren investeringsfondsen, family offices en angel investors op het gebied van venture capital investeringen (van early-stage en seed funding tot Series A tot en met E), maar ook start- en scale-ups met tractie op zoek naar groeikapitaal. Wij zorgen ervoor dat uw belangen goed worden behartigd, of het nu gaat om investeringsovereenkomsten (waarin de voorwaarden van de investering zelf worden vastgelegd), aandeelhoudersovereenkomsten (waarin de voorwaarden van de samenwerking na de investering worden vastgelegd), (converteerbare) leningovereenkomsten (die erg populair zijn als het moeilijk is om de waarde van een startende onderneming te bepalen) en andere bijbehorende documenten.

We helpen u ook bij het opzetten van incentiveplannen voor werknemers, zoals Employee Stock Option Plans (ESOP), Share Participation Plans (SPP) en Stock Appreciation Rights (SARS). Wij adviseren dagelijks over beleggingen. We weten wat zowel investeerders als bedrijven die investeringen zoeken nodig hebben. Dit zorgt voor een soepele, succesvolle afronding van uw fondsenwervingstransactie. We zijn niet gebonden aan een specifieke sector of focus, maar hebben grote affiniteit met Sustainable Energy, Agri & Food, Mobility, Fintech, Life Sciences en ICT (tech).

15 + 7 =

Contact

Herengracht 180
1016 BR, Amsterdam